През лятото царството на джебчиите е плажът. Почти всеки спасител

...
 През лятото царството на джебчиите е плажът. Почти всеки спасител
Коментари Харесай

Сезонът на морето, но и на кражбите: Полицията очаква ръст на джебчиите

 

През лятото царството на джебчиите е плажът. Почти всеки избавител има най-малко по няколко истории с крадци, дебнещи за разсеяни летовници. Един от триковете е " методът на хавлията ".

До момента са регистрирани малко над 1500 случая в страната

„ Жена с татуировки върви с една хавлия и набелязва нещо, което желае да вземе. Прави се, че изпуска хавлията и при взимането ѝ взима и надлежно чанта или чехли, шапка ", изясни старши спасителят на централния плаж в Бургас Илиян Младенов.

И той също остава без шапка.

 Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса 2 мин. Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса  Волята и желанието за живот на Еми: Завършва с отличие и е претендент за най-красива абитуриентка 6 мин. Волята и желанието за живот на Еми: Завършва с отличие и е претендент за най-красива абитуриентка  С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите? 3 мин. С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите?  Технически проблем пусна сирените за предизвестие в Габрово  1 мин. Технически проблем пусна сирените за предизвестие в Габрово   Южна България пламна: Има съществени материални вреди 1 мин. Южна България пламна: Има съществени материални вреди  Фойерверки от яхта в морето подпалиха единствената борова гора на гръцки остров (СНИМКИ) 3 мин. Фойерверки от яхта в морето подпалиха единствената борова гора на гръцки остров (СНИМКИ)  Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса 2 мин. Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса  Волята и желанието за живот на Еми: Завършва с отличие и е претендент за най-красива абитуриентка 6 мин. Волята и желанието за живот на Еми: Завършва с отличие и е претендент за най-красива абитуриентка  С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите? 3 мин. С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите?  Технически проблем пусна сирените за предизвестие в Габрово  1 мин. Технически проблем пусна сирените за предизвестие в Габрово   Южна България пламна: Има съществени материални вреди 1 мин. Южна България пламна: Има съществени материални вреди  Фойерверки от яхта в морето подпалиха единствената борова гора на гръцки остров (СНИМКИ) 3 мин. Фойерверки от яхта в морето подпалиха единствената борова гора на гръцки остров (СНИМКИ)

" Отивам и най-добронамерено я запитвам: " Къде е шапката? " Тя беше доста обезпокоена. Хора желаеха да отворят раницата ѝ, само че тя очевидно вътре имаше и други неща, които беше откраднала от плажа, при което по-бурно реагирахме и тя доста скоропостижно просто се изстреля и изчезна от плажа ", добави той.

Полицията към момента не регистрира растеж на кражбите, само че следи изкъсо джебчиите.

Най-често се крадат облекла, тъй като е най-лесно, регистрират от Българската ритейл асоциация

" Основно предмет на посягане са мобилни телефони и други по-дребни движимости, оставени без контрол “, посочи Милен Гайдарчиев от отдел „ Криминална полиция “ в Бургас.

От Европейска мрежа за предварителна защита на престъпността споделят, че през летния сезон даже се следи " миграция " на незаконния контингент в курортите ни.

„ Портфейли, бижута, часовници - това главно. И пари в брой, тъй като те най-лесно се обменят и най-лесно могат да се " изперат " и да се легализират “, изясни контрольор Диана Атанасова.

С разгара на сезона проверяващите чакат растеж и в домовите обири. Крадците с изключение на през вратата, постоянно влизат и през прозореца. 

„ От обири до убийства “ разкрива за първи път и полицейския произвол в Народна република България

„ Тези, които са на по-ниските етажи, да ревизират и прозорците, и да не оставят противокомарните мрежи отворени, тъй като те не са единствено срещу комари ", посъветваха от полицията в Бургас.

Един от последните случаи на домови обири в Бургас е единствено от преди дни. Тогава полицията задържа чужденец, обрал апартамент, откъдето е взел огромна сума пари, злато и бижута.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР